Vano dalam aksara Jawa

Vano dalam aksara Jawa​

Mapel B. Daerah, Jenjang Sekolah Menengah Pertama

Jawaban:

Tembung “Vano” lamun katulis Aksara Jawa yaiku⤵️

➡️ ꦥ꦳ꦤꦺꦴ

Penjelasan:

Ukara aksara Jawa saka tembung “Vano” iku nganggo Aksara Rekan. Aksara rekan yaiku aksara Jawa sing direkan, unine (kha, fa/va, gha, za, dza).

Aksara Rekan

  • ꦏ꦳ → kha
  • ꦥ꦳ → fa/va
  • ꦒ꦳ → gha
  • ꦗ꦳ → za
  • ꦢ꦳ → dza

Pertanyaan Baru di B. Daerah


Apa temane geguritan”Bhineka tunggal Ika” iku? ​

B. Daerah, Sekolah Menengah Atas

Jawaban:

persatuan, maaf kalo salah

Jawaban:

Apa temane geguritan”Bhineka tunggal Ika” iku?

Penjelasan:

Bhinneka tunggal Ika kurang lebih berarti berbeda beda,namun tetap satu tujuan.


Vano dalam aksara Jawa​

B. Daerah, Sekolah Menengah Pertama

Jawaban:

Tembung “Vano” lamun katulis Aksara Jawa yaiku⤵️

➡️ ꦥ꦳ꦤꦺꦴ

Penjelasan:

Ukara aksara Jawa saka tembung “Vano” iku nganggo Aksara Rekan. Aksara rekan yaiku aksara Jawa sing direkan, unine (kha, fa/va, gha, za, dza).

Aksara Rekan

  • ꦏ꦳ → kha
  • ꦥ꦳ → fa/va
  • ꦒ꦳ → gha
  • ꦗ꦳ → za
  • ꦢ꦳ → dza
BACA JUGA  Pak giman arep duwe kajat mantu anake wedok. mula saka iku pak giman kepengin ngundhang dulur-dulur lan tangga-tanggane. layang kang digunakake pak giman kanggo ngundhang dulur-dulur lan tangga-tanggane iki diarani layang